• Opening Hours

  Ώρες ΛειτουργίαςX

  Δευτέρα 05:00 μμ - 10:30 μμ

  Τρίτη 05:30 μμ - 10:30 μμ

  Τετάρτη 05:00 μμ - 10:30 μμ

  Πέμπτη 05:30 μμ - 10:30 μμ

  Παρασκευή 06:00 μμ - 09:00 μμ

  ΣάββατοΚλειστά

  ΚυριακήΚλειστά

 • 210 7775930 - Λεωφ. Παπάγου 120, Ζωγράφου
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSΛεωφόρος Στρ. Παπάγου 120, Ζωγράφου ,15772, Αθήνα

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

FU JOW PAI – KUNG FU

Fu Jow Pai (Tiger claw – Το νύχι του τίγρη)

Οι λέξεις «Φου Τζο Πάι» στην κυριολεξία σημαίνουν «Το Νύχι του Τίγρη». Η πολεμική αυτή τέχνη, πήρε την ονομασία της, από την τεχνική και την στρατηγική της επιτιθέμενης τίγρης. Το Fu-Jow Pai – Kung Fu περιλαμβάνει φόρμες και τεχνικές με έμφαση στις χαμηλές βάσεις, τα δυνατά και εκρηκτικά χτυπήματα καθώς και στις αρπαγές με τα δάχτυλα.

Kung Fu

Με τον όρο «Κουνγκ Φου» αποδίδονται πολλές διαφορετικές σημασίες, όπως «σκληρή δουλειά» και «ολοκλήρωση των ασθενών». Το τελευταίο είναι πιθανότατα το πιο κοντινό προς την ουσία του Kung Fu, το οποίο απαιτεί μεγάλη επένδυση χρόνου και ενέργειας. Στην πραγματικότητα, ο όρος «Κουνγκ» σημαίνει «ενέργεια», ενώ ο «Φου» σημαίνει «χρόνος» στα κινεζικά. Έτσι, όταν ένα πρόσωπο έχει αποκτήσει μια συγκεκριμένη δεξιότητα ή ικανότητα, αυτό το άτομο έχει «Κουνγκ Φου». Αυτός είναι και ο λόγος που ο όρος Κουνγκ Φου συνδέεται τόσο στενά με τις πολεμικές τέχνες – απαιτεί πολύ χρόνο και ενέργεια για να εξελιχθείς.

Η ιστορία του Tiger Claw Kung Fu (το νύχι του τίγρη)

Η ιστορία του Tiger Claw Kung Fu έχει περάσει διαμέσου των αιώνων χωρίς να καταγραφεί σε κανένα έγγραφο.  Είναι δύσκολο να συντάξουμε την ακριβή ιστορία του. Το πρωταρχικό όνομα του σύγχρονου πια Fu Jow Pai ήταν « HarkFuMoon» (Black Tiger System).  Μετονομάστηκε από την πρώτη γενιά Grand Master Wong Bil Hong σε «Fu Jow Pai of Hoy Hong Temple» πριν από τον θάνατό του το 1934.  Αυτό το έκανε για να τιμήσει την μνήμη του δασκάλου του, ενός Shaolin καλόγερου που πήγε στον ασφαλή Hoy Hong Ναό για να αποφύγει τον διωγμό. Ο Wong Bil Hong γεννήθηκε το 1841 στο Canton της Κίνας. Έγινε δάσκαλος του συστήματος  Hung Gar.  Μία μέρα προκλήθηκε σε μονομαχία από ένα άλλο δάσκαλο ενός άλλου συστήματος λόγω μιας παρεξηγήσεως.. Στα μισά της μάχης τους,   οι δύο αντίπαλοι πετάχτηκαν μακριά πολλά μέτρα  ο ένας από τον άλλον.  Εκεί, ανάμεσα τους, υπήρχε ένας καλόγερος, του οποίου οι πολεμικές του ικανότητες τόσο τους κυρίευσαν που ζήτησαν από τον καλόγερο να τους διδάξει την τέχνη του.  Μετά από πολύ σκέψη, ο μοναχός αποφάσισε να τους διδάξει. Για τα επόμενα χρόνια, ο Wong Bil Hong δούλεψε σκληρά για να μπορέσει να γίνει δάσκαλος στο Black Tiger System.  Καθόλη την διάρκεια της ζωής του, ο Wong Bil Hong δίδαξε μόνο δύο μαθητές, ένας εκ των οποίων ήταν ο ανιψιός του, Wong Moon Toy, ο μοναδικός διάδοχος του συστήματος “Fu Jow Pai”. O Wong Moon Toy γεννήθηκε το 1907. Στις αρχές του 1927, στο βουνό Lor Fow στους πρόποδες του Canton, και για τα επόμενα επτά χρόνια ο Wong Moon Toy προπονήθηκε εντατικά για  μπορέσει να γίνει δάσκαλος στο Black Tiger (Hark Fu Moon) σύστημα.  Ύστερα από το θάνατο του δασκάλου του, ο Wong Moon Toy αναχώρησε από την Κίνα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και εγκαταστάθηκε στην China town της Νέας Υόρκης.  Τα επόμενα είκοσι πέντε χρόνια που δίδαξε Kung Fu στην Νέα Υόρκη, μόνο ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων θεώρησε άξιο να του διδάξει Fu Jow Pai. Έτσι το Fu Jow Pai παρέμεινε άγνωστο  στο ευρύ κοινό για έναν αιώνα περίπου πριν αποφασιστεί να δειχθεί στον υπόλοιπο κόσμο. Όταν ο Wong Moon Toy πέθανε το 1960 άφησε επτά μαθητές, ένας εκ των οποίων καθορίστηκε ως ο διάδοχος του και στον οποίο είχε διδάξει Fu Jow Pai.  Ένας από αυτούς ο Grand Master Wai Hong, o συνεχιστής της τρίτης γενιάς θεωρείται ως ο «Πατέρας του Fu Jow Pai. Στην Ελλάδα το Fu Jow Pai διδάσκεται από το 1971 και περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές μορφές. Το παραδοσιακό, το αγωνιστικό και την αυτοάμυνα. Στο παραδοσιακό διδάσκονται φόρμες και παραδοσιακές τεχνικές και χαρακτηρίζεται για την δύναμη και την στιβαρότητα του, στο αγωνιστικό διδάσκεται το Semi Contact με τον ανάλογο προστατευτικό εξοπλισμό και χαρακτηρίζεται από την κινητικότητα και την έκρηξη του και στην αυτοάμυνα  διδάσκονται τεχνικές αυτοάμυνας (κεφαλοκλειδόματα, πιασίματα, μαχαίρι…………) και χαρακτηρίζεται από την προσέγγιση και αντιμετώπιση δύσκολων συνθηκών στην καθημερινή ζωή. Όλα τα τμήματα είναι εμπλουτισμένα με ασφαλή δυνατή σουηδική γυμναστική και πολύ καλό stretching (διατάσεις).

Προπόνηση

Τα χτυπήματα στο Fu Jow Pai, είναι γρήγορα, δυνατά και ευκίνητα. Η προπόνηση περιλαμβάνει τόσο φυσική όσο και πνευματική ανάπτυξη, αφού δίνεται βάρος τόσο σε επίπονες ασκήσεις, όσο και στην πειθαρχία του πνεύματος. Το μάθημα ξεκινάει με πολύ καλό ζέσταμα το οποίο αποτελείται από αερόβια γυμναστική και διατάσεις με σκοπό να προετοιμαστεί ολόκληρο το σώμα για τις ασκήσεις που θα ακολουθήσουν. Ακολουθούν φόρμες και παραδοσιακές τεχνικές οι οποίες βασίζονται στο σύστημα και σε συνδυασμό με τις ασκήσεις βοηθούν τον μαθητή, όχι μόνο να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του σώματός του αλλά και να μάθει να αμύνεται. Τέλος, το μάθημα κλείνει με αποθεραπεία ώστε να επανέλθουν όλοι οι μύες στην αρχική τους κατάσταση χωρίς τραυματισμούς. Όσοι ασχολούνται με αυτό το άθλημα, επωφελούνται τόσο στην υγεία τους, όσο και σε θέματα αυτοπεποίθησης, διαμορφώνοντας έναν πιο δυνατό χαρακτήρα.

COPYRIGHT ©Tiger Art - Path Of Harmony. ALL RIGHTS RESERVED.
Visit Us On Facebook